Parmigiano Reggiano DOP 13 mån

Additional Info:

Parmigiano Reggiano är en ost gjord med opastöriserad och delvis skummad mjölk. Den tillverkas i Parma, Reggio Emilia, Modena och Bologna, nära floderna Reno och Po. Lagringstid 13 månader. Smaken har en behaglig mjölkbas (mjölk, yoghurt, smör) tillsammans med vegetabiliska anteckningar såsom gräs, kokta grönsaker och ibland blommor och frukter. Osten är samtidigt både söt och syrlig med en viss kornighet. Finns som hel ost på ca 36 kg och i utsnitt av 4-5 kg eller 1 kg.

Ingredienser: Mjölk, salt, löpe.

Näringsvärde per 100 g:
Energi 402 kcal
Fett 29,70 g – varav mättade fettsyror 19,60 g
Kolhydrater 0 g  – varav socker 0 g
Protein 32,40 g
Salt 1,60 g