Parmigiano Reggiano DOP 24 mån

Additional Info:

Parmigiano Reggiano är en ost gjord med opastöriserad och delvis skummad mjölk. Den tillverkas i Parma, Reggio Emilia, Modena och Bologna, nära floderna Reno och Po. Lagringstid 24 månader. I detta skede av mognaden har Parmigiano Reggiano nått den optimala åldern för bästa smak: Här finns noter av smör och mjölk, färsk frukt, citrusfrukter, torkad frukt och kryddor (i synnerhet muskot). Osten är samtidigt både söt och syrlig med en viss kornighet. Parmesan är extremt mångsidig och kan konsumeras som den är eller som tillbehör till en mängd rätter. Den är perfekt med fylliga röda viner och är också en bra kombination med Spumante (italienskt mousserande vin). Finns som hel ost på 37 kg och i utsnitt av 4-5 kg eller 1 kg.

Ingredienser: Mjölk, salt, löpe.

Näringsvärde per 100 g:
Energi 402 kcal
Fett 29,70 g – varav mättade fettsyror 19,60 g
Kolhydrater 0 g – varav socker 0 g
Protein 32,40 g
Salt 1,60 g