Asiago DOP

Additional Info:

Asiago DOP

Italiensk ost tillverkad av komjölk, typisk för Asiagoplatån i Vicenza, som den fått sitt namn från. Idag är det den fjärde mest populära DOP-osten från komjölk i Italien. Asiago DOP Fresh lagras ca 30-40 dagar. Asiago ”d’Allevo” DOP lagras 3-8 månader. Den färdiga osten har en cylindrisk form med en diameter på 30-40 cm, och en höjden på ca 15 cm. Den genomsnittliga vikten är 11-15 kg. Osten är kompakt men fortfarande ganska mjuk, är halmfärgad och är söt och välsmakande. Finns i snitt av 3,5 kg eller som hel ost, 9 och 14 kg.

Ingredienser: Mjölk, salt, löpe.

Näringsvärde per 100 g:
Energi 356 kcal
Fett 25,60 g – varav mättade fettsyror 15,89 g
Kolhydrater 2,00 g– varav socker 2,00 g
Protein 31,40 g